Flexivill Kft.

Automatizálás

Automatizálás területén leginkább felületkezelő sorok, ipari szennyvízkezelő berendezések, élelmiszer feldolgozó berendezések automatizálását végezzük, de természetesen egyedi igényeket is kielégítünk.

Célunk a megrendelőkkel hosszútávú partneri kapcsolat kialakítása, továbbá fejlett technológiák megvalósítása megbízhatósági és gazdasági szempontok figyelembe vételével. Nagy hangsúlyt fektetünk az átadott berendezéseink üzemeltetése és karbantartása során a megrendelőkkel és az üzemeltetésben résztvevőkkel való kapcsolattartásra is. Így sikerül elérnünk, hogy rendszereink működése hosszú távon megbízható és könnyen kezelhető.

Automatizálásos munkáink során az adott feladatnak megfelelő korszerű készülékeket alkalmazunk. Leggyakrabban Siemens és Omron PLC-ket, érintőképernyőket, számítógépes megjelenítőket, frekvenciaváltókat használunk. Szekrényekhez használt leggyakoribb anyagok gyártói: Schneider-Electric (Merlin Gerin, Telemecanique), Siemens, Omron, Rittal, Eaton (Moeller), stb., de természetesen más anyagok is felhasználhatók.

Rendszereink felépítése centralizált vagy terepi I/O modulokkal megvalósított decentralizált, melyet mindig az adott feladatok, üzemi körülmények, megbízhatósági és gazdasági szempontok határoznak meg.

A berendezés felügyelete igény esetén távolról (interneten keresztül) is megvalósítható előre meghatározott jogosultságokkal (laptopról, tabletről, telefonról)

A berendezésekben lévő programokat a Megrendelő hozzájárulása esetén a PLC típusától függően interneten keresztül ellenőrizni és szükség esetén módosítani is tudjuk. Több országban van beüzemelt berendezésünk (Kína, Oroszország, Szerbia, Románia), melyet Megrendelőink igénye esetén akár mobilinternet segítségével is bármikor, bárhonnan elérünk.

Minden esetben elvárás, hogy a programok módosítását a termelés leállítása nélkül vagy a lehető legkisebb állási idővel kell elvégezni, ezért az alkalmazott készülékek, az általunk készített programok, beüzemelések és karbantartások ezek figyelembe vételével valósulnak meg.